Gelozia are la radacini de fapt o doza de neincredere, care s-a sedimentat in urma situatiilor care au facut o persoana sa fie dezamagita. Traumele suferite nu trebuie insa sa aduca pretexte pentru situatiile ulterioare, pentru ca ar insemna sa se reitereze clipe deja consumate, si, implicit, ajungi sa compari persoanele intre ele, sa pui in balanta sentimente, opinii, fapte si vorbe.
Se spune ca gelozia este necesara intr-o relatie, dar trebuie inteleasa care este limita dintre gelozia normala si gelozia excesiva. Gelozia este intr-o oarecare masura benefica intr-o relatie atunci cand se manifesta ocazional, pentru ca ajuta sa lupti pentru relatia si sa nu o consideri drept un lucru oferit de-a gata.
In cazul unei persoane la care gelozia este absenta in totalitate, se poate vorbi de un grad nefiresc de apatie al acesteia.
Sentimentele tale de frica, de nesiguranta, complexele tale… toate se aduna si, si… se transforma in aceasta gelozie.
Gelozia, posesivitatea, neincrederea NU sunt dovezi de dragoste. Trebuie neaparat sa descoperi cauza acestor sentimente, sa gandesti lucid, sa discuti cu partenerul si sa oferi incredere. Cat mai multa incredere.
Si asa ai o sansa in plus sa te apropi de dragostea adevarata si de multa, multa fericire.
In ultima perioada viata m-a tot incercat. Iar in ultimele luni am invatat multe. Am invatat multe despre mine. Si in acelasi timp am invatat se elimin multe din lucrurile negative de care eram uneori inconjurat.Am fost gelos, pana am distrus amandoi totul, fiecare sentiment, fiecare amintire in concluzie gelozia distruge multe relatii la fel ca si orgoliul. Fiecare trebuie sa lasam de la noi, pentru a mentine o relatie , chiar daca unul lasa mai mult decat celalalt, nu spune niciodata ca nu vei mai lasa de la tine, sa mai lase si el/ea.Eu am simtit-o pe pielea mea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu